Dromenvanger Natuur

29,95

Excl. BTW: 24,75

Beschikbaarheid:
1
Model:
dromenvanger-natuur

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

De dromenvanger komt oorspronkelijk bij de inheemse Amerikanen (indianen) uit Noord-Amerika vandaan. In het bijzonder worden ze vaak afkomstig geacht van de Ojibweg stam. Volgens het verhaal van de Ojibweg stam diende een mystiek moederfiguur (spinnenvrouw genoemd) als de geestelijke beschermer van baby’s en kinderen. Toen de Ojibweg stam steeds groter werd en verder weg migreerden, kon zij niet langer persoonlijk waken over alle baby’s en kinderen van de stam. Daarom creëerde de spinnenvrouw de dromenvanger. Ze gaf de dromenvangers aan de moeders, zodat ze op afstand de baby’s en kinderen kon blijven beschermen.

Inheemse Amerikanen geloven dat de nacht gevuld is met dromen, goede en slechte en dat baby’s en kinderen niet in staat zijn om zich te verdedigen tegen de slechte dromen.
Als de dromenvanger boven het bed hangt op een plek waar het licht van de ochtendzon het kan raken, trekt de dromenvanger allerlei dromen in zijn web.
De goede dromen vinden hun weg door het gat in het midden van het web en glijden langs de veren onderaan de dromenvanger richting de persoon die eronder slaapt.
Slechte dromen worden gevangen in het beschermende web en vervolgens verbrand in het licht van de ochtendzon.

Materiaal:
- Donkergroen wol.
- C-lon bead cord in de kleur red hot.
- (faux) Suede in de kleur bordeauxrood.
- Indian agaat kralen van 8mm.
- Mookaiet en mos agaat kralen van 6mm.
- Eendenveren

De lengte van de dromenvanger is 73cm en hij is 20cm breed.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder